Vort Bryllup
Vielsen


Som I ved spillede Lars Sømod, som til daglig er organist i Vor Frelser Kirke i København. Lise og han har en gammel aftale om at, når hun engang giftede sig (i Holmens Kirke naturligvis) skulle han spille. Selvom det endte med bryllup i den noget mindre Nr. Lyngby Kirke stillede han heldigvis op.

Vi mødtes en aften hjemme på terassen på Amager og besluttede at vi skulle synge "Op al den ting..", "Sorrig og Glæde de vandre til hobe" samt "Dejlig er Jorden". Det var Henriks store ønske at netop Dejlig er Jorden blev en del af hans vielse.

Lars havde fået lov til helt selv, at bestemme ind- og udgangsmusikken. Det enste krav var blot at det ikke skulle være den sædvanlige "Here comes the Bride" og ditto udgangsstykke (som jeg ikke lige kan huske navnet på)
Lars spillede en Menuet fra Händels Watermusic da Bruden ankom og "Dronningen af Saba's indtog" ligeledes af Händel, da Brudeparret gik ud. Så vi viste ikke noget får vi hørte hvad han spillede i selve øjeblikket. Og det var nogle meget dejlige stykker han havde valgt.

Som en meget stor overraskelse sang Lene Frederiksen, som til daglig er organist i Løkken kirke og også er medansvarlig for en lang række musikalse arrangementer i samme. Her havde Lars såmænd også haft en finger med i spillet for hun sang Tove Ditlevsens digt " Så tag mit hjerte" med musik af Hugo Alfvén.

Teksten kommer her:

Så tag mit hjerte i dine hænder
men tag det varsomt og tag det blidt
det røde hjerte - nu er det dit.

Det slår så roligt,
det slår så dæmpet for det har elsket og det har lidt
nu er det stille - nu er det dit.

Og det kan såres og det kan segne
og det kan glemme og glemme tit,
men glemmer aldrig, at det er dit.

Det var så stærkt og så stolt, mit hjerte
det sov og drømte i lyst og leg
nu kan det knuses - men kun af dig.
        
               
Kontakt information:

Lise Kronborg
Henrik Jakobsen
Cecilie Kronborg

Backersvej 179
DK-2300 København

familie@helice.dk

Henrik: +45 2999 8613 Lise: +45 2321 8462 Cecilie:+45 3115 2771 Alle: +45 3282 1532